Het gaat erom, dat je de muziek laat spreken.

“Hij speelt altijd de sterren van de hemel”, “Zijn performance is fantastisch om naar te kijken” en “Hij laat zijn muziek spreken”. Een paar citaten over gitarist Roel Goedhart; een veelzijdig, getalenteerd gitarist. Van klassiek en volksmuziek tot theater en pop. Als solist of begeleider, elektrisch of akoestisch, uitvoerend en creeërend. Als allround gitarist staat Roel open voor projecten in verschillende muziekstijlen.

Roel Goedhart (1987) begon als 7-jarig jochie met gitaarspelen. Hij had de smaak al snel te pakken en bleek een waar talent. Na het vwo was een professionele opleiding tot gitarist een logische stap. Roel behaalde in 2011 zijn bachelor klassiek gitaar bij Lydia Kennedy aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2013 volgde een master bij Enno Voorhorst aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Voortdurend zocht Roel naar verbreding en verdieping. Hij volgde masterclasses bij onder anderen Fabio Zanon, Sabrina Vlaskalic, Thomas Müller-Pering en Scott Tennant. Daarnaast verbrede hij zijn horizon in de stijlen pop, jazz, en diverse volksmuziekstijlen. Roel groeide uit tot een breed opgeleide, gemotiveerde gitarist die geliefd is bij een breed publiek.

Roel beschikt over een schat aan ervaring. Op 17-jarige leeftijd speelde hij de solo in het befaamde ‘Concerto de Aranjuez’ van Joaquin Rodrigo. In 2012 debuteerde hij op de klassieke tv-zender BravaNL. De korte dansfilm ‘Le Médaillon’, met Roel in de muzikale hoofdrol, toonde een unieke combinatie tussen dans en klassieke gitaarmuziek. De film werd in zeker zeventien landen op tv uitgezonden.

Roel groeide uit tot een graag geziene gast op gerenommeerde concertpodia in Nederland, zoals het Muziekgebouw aan ‘t IJ en Korzo. Ook wordt hij gevraagd om op te treden tijdens festivals in binnen- en buitenland. Roel tourde door het land met muziektheatervoorstellingen Come from Away, The Addams Family, De Berg van de Angst, Pakketje Met, Welstaat, Een Kersentuin, Bloedbroeders, Verhaal Halen, Voor Je Het Weet en Dogfight. Hij werkt voor meerder producties nauw samen met muzikaal leider Jeroen Sleyfer (The Addams Family en Fiddler on the Roof), Alan Evans (Hair en West Side Story in New York) en componist Tijn Wybenga. Met Emine Bostanci (kemenche, een turkse viool) vormt hij een muzikaal duo dat eigen composities op het podium brengt.